Tilannehuone

Matkailu on Lapissa tärkeä elinkeino, joka on kasvanut voimakkaasti viime vuosina. Keväällä käynnistyneen Covid-19 pandemian takia toimiala on suurien haasteiden edessä.Tälle sivustolle on koottu keskeisimpiä tietoja ja tunnuslukuja, jotka kuvaavat koronan vaikutuksia Lapin matkailuun.

 

Lapin matkailu ja korona

Lapin matkailun saavutettavuus 2020-2021

Tälle sivulle on koostettu Lapin saavutettavuutta koskevia tietoja.

 

Lue lisää

Lapin matkailun kehitys 2020

Covid-19 pandemian vaikukset näkyvät valitettavasti kansainvälisen matkailun suurena pudotuksena. Kotimainen matkailu on osin paikannut menetyksiä mutta matkailun kehitys on tänä vuonna ollut erittäin huonoa.

Lue lisää

Projektin tausta ja tavoitteet

Sivun päivittämisestä vastaa EAKR- rahoitteinen(Vipuvoimaa EU:sta) Lapin matkailun koronatoipumisen tilannehuone- projekti, jota toteuttavat Lapin amk ja Lapin liitto. Tälle sivulle päivitetään viikoittain tietoja koronavaikutuksista ja ennakkotietoja talvikauden 2020-2021 varauksista.

Tilannehuone- sivuston käyttäjäkokemuksia,  sivuston hyödyllisyyttä käyttäjilleen sekä kehittämistoiveita ja -ideoita. Tutkimustuloksia hyödynnämme kehittämällä sivustoa edelleen tarpeita vastaavaksi. Vastaa kyselyyn : https://link.webropolsurveys.com/S/9315B0D5B94A0368

Kyselyyn vastaaminen vie vain noin 5 minuuttia. Palautteesi on tärkeä sivuston kehittämiseksi, jotta voimme vastata käyttäjien toiveisiin ja tarpeisiin.

Kyselystä vastaa Lapin ammattikorkeakoulu. Kysely on osa EAKR- rahoitteista Lapin matkailun koronatoipumisen tilannehuone -hanketta.

Vastaukset kerätään ja käsitellään luottamuksellisesti ilman yksilöiviä henkilötietoja eikä vastaajien henkilöllisyys ilmene raporteissa, opinnäytetöissä tai julkaisuissa. Aineiston käsittelyyn osallistuu hankkeen projektihenkilöstö sekä aiheesta opinnäytetyötä tekevä Tiedolla johtamisen asiantuntija- koulutukseen osallistuva YAMK-opiskelija. Kerättyä aineistoa käytetään YAMK-opinnäytetyön aineistona ja sitä voidaan tehdä myös muita julkaisuja ja esitellä tuloksia tapahtumissa.

Lisätietoja kyselystä ja hankkeesta antaa projektipäällikkö Mirva Tapaninen, mirva.tapaninen@lapinamk.fi, puh. 040 527 6270.

Lue lisää