Tunturi-Lappi

Matkailu on Tunturi-Lapissa tärkeä elinkeino ja Lapin suurista matkailukohteista Levi ja Ylläs ovat alueen vetovoimatekijöitä. Muonio ja Enontekiö täydentävät Tunturi-Lapin tarjontaa. Keväällä käynnistyneen Covid-19 pandemian vuoksi toimiala on suurien haasteiden edessä. Tälle sivustolle on koottu keskeisimpiä tietoja ja tunnuslukuja, jotka kuvaavat koronavaikutuksia Tunturi-Lapin, ja siellä sijaitsevien matkailukeskusten, Levin, Ylläksen, Muonion ja Enontekiön matkailuun

Matkustuskiinnostus Tunturi-Lapissa

Matkustuskiinnostuksen seurantaan käytetään House of Laplandin toteuttamaa Google trends- seurantaa.

Matkustuskiinnostuksen seuranta päivitty viikottain.

Alla olevasta kuviosta voi katsoa Tunturi-Lapin kohteita koskevien hakujen kehitystä viimeisen kolmen vuoden aikana. Kotimaiset ja koko maailma- koskevat kuviot ovat erikseen.  Google trends ilmoittaa määrät indeksi- lukuna, joten samassa kuviossa vertailu ei ole suositeltavaa. Sivuston tilan säästämiseksi eri kohteiden tiedot ovat käytettävissä samassa kuviossa.Näkymät kauteen 2020-2021 Tunturi-Lapissa

Covid-19 pandemian vaikutukset näkyvät valitettavasti kansainvälisen matkailun suurena pudotuksena. Kotimainen matkailu on Tunturi-Lapissa paikannut menetyksiä isoissa kohteissa melko hyvin.

AirBnB- varausten osalta viikon 4.-10.1.2021 aikana varauksia on vähentynyt Tunturi-Lapista yli 2000 yötä.   Tällä hetkellä Tunturi-Lappiin viikolle 27 asti tehtynä yli 20000 AirBnb yötä. Peruuntuneita varauksia tuli erityisesti Ylläkselle ja hiihtolomaviikoille. Varaustilanne voi muuttua jatkossakin nopeasti. Uusia varauksia voi luonnollisesti tulla ja jo tehtyjen peruminen on yleensä mahdollista melko lähellä majoituksen ajankohta. Alla olevista kuvioista voit tarkastella uusimpien AirBnB-varauksien kohdistumista kohdealueille ja -viikoille.


Matkailun kehitys 2020 Tunturi-Lapissa

.

AirBnB on Lapissa monissa kohteissa ollut kasvussa lähes koko vuoden ja mm. Kolarissa ja Inarissa tehtiin heinäkuussa ja syyskuussa myyntiennätyksiä AirBnB- majoituksessa.Kuviosta näet valintojesi mukaan majoitusmyynnin kehityksen kuukausittain ja kohdealueittain. Vuoden alusta Kittilässä majoitusmyynti (rekisteröidyt yöpymiset ja AirBnB) on laskenut yhteensä yli 1,5 miljoonaa euroa ja Kolarissa kasvanut 3,6 miljooona. Muoniossa kasvua on hieman yli 200.000€ vuoden alusta.