Saavutettavuusseloste

Tervetuloa, tämä on Lapin luotsi verkkopalvelun saavutettavuusseloste.

Tämä saavutettavuusseloste koskee verkkopalvelua www.lapinluotsi.fi ja on laadittu 4.10.2019. Tämän digipalvelun saavutettavuuden on arvioinut: Teknisen toteutuksen osalta: Digi- ja mainostoimisto Höyry; Sivustolla olevan tiedon osalta: kustakin osiosta vastaava organisaatiotaho www.lapinluotsi.fi/yhteystiedot .

Digipalvelun saavutettavuuden tila

Täyttää kriittiset saavutettavuusvaatimukset

Digipalvelun ei-saavutettava sisältö (WCAG-kriteerien mukaan)

Havaittava

Infogram kuvioiden sisällön kuvaukset
Saavuttamaton sisältö ja sen puutteet

Aiemmalta sivustolta siirretyjen Infogram kuvioiden taulukkosisältöjä ei ole aukikirjoitettu tekstinlukuohjelmalle.

Saavutettavuusvaatimukset jotka eivät täyty

1.1.1 Ei-tekstuaalinen sisältö
Syy noudattamatta jättämiselle

Kohtuuton rasite

Kerro perustelut, miksi vetoat kohtuuttomaan rasitteeseen. Kerro myös aikataulu, jossa puutteet korjataan. Kerro kuinka tiedon/palvelun voi saada vaihtoehtoisella tavalla?

Uuden verkkosivuston luonnin yhteydessä vanhoja tilastoja on siirretty uudelle sivustolle. Vanhat tilastot eivät ole saavutettavassa muodossa, koska niitä päivittänyt henkilö on saattanut vaihtua tai taulukoissa oleva tieto on päivittymässä lähiakoina. Verkkopalvelu on verkostoyhteistyönä toteutettava sivusto, jossa päivittäviä tahoja on useita eri organisaatiosta. Kaikki sivustolle lisättävä uusi sisältö ohjeistetaan laatimaan saavuttavuus huomioiden. Täten sivustolisättävä uusi tilastosisältö on korjattu vastaamaan saavutettavuutta. Tilastosisältöä päivitetään vähintään kerran vuodessa, jolloin kaikki siihen liittyvät puutteet tullaan korjaamaan vuoden 2020 loppuun mennessä. Jokaisella sivustolla on määritelty päivittämisestä vastaava organisaatiotaho, jolta voi kysyä vaihtoehtoista tapaa tiedon saantiin.

Huomasitko saavutettavuuspuutteen digipalvelussamme? Kerro se meille ja teemme parhaamme puutteen korjaamiseksi

Sähköpostilla

info@lapinliitto.fi

Muilla tavoin

Verkkopalvelun yhteistiedoissa on määritelty sivustoa päivittävät organisaatiot. Palautetta voi antaa suoraan sisällöstä vastaavalle taholle tai osoitteseen info@lapinliitto.fi

Valvontaviranomainen
Jos huomaat sivustolla saavutettavuusongelmia, anna ensin palautetta meille eli sivuston ylläpitäjälle. Vastauksessa voi mennä 14 päivää. Jos et ole tyytyväinen saamaasi vastaukseen tai et saa vastausta lainkaan kahden viikon aikana, voit tehdä ilmoituksen Etelä-Suomen aluehallintovirastoon. Etelä-Suomen aluehallintoviraston sivulla kerrotaan tarkasti, miten ilmoituksen voi tehdä ja miten asia käsitellään.

Valvontaviranomaisen yhteystiedot
Etelä-Suomen aluehallintovirasto
Saavutettavuuden valvonnan yksikkö
www.saavutettavuusvaatimukset.fi
saavutettavuus(at)avi.fi
puhelinnumero vaihde 0295 016 000