Kevään 2020 PK-yritysbarometri julkaistu

Kevään 2020 pk-yritysbarometri: Kestävä kehitys ja ilmastoteot Lapissa muuta maata korkeammalla tasolla – suhdanneodotukset ennallaan

Kevään 2020 pk-yritysbarometrin keskeisiä Lapin tuloksia:
– Lapin mikro- ja pk-yritysten yleiset suhdannenäkymät ovat pysyneet ennallaan syksyn tilanteeseen nähden ja jonkin verran korkeammalla kuin koko maassa.
– T
eollisuudessa suhdanteiden paranemista odottavien osuus on selvästi noussut viime syksystä.  Rakentamisessa suhdanneodotukset ovat parantuneet ja palveluissa pysyneet ennallaan. Kaupan alalla suhdanneodotukset ovat tasaisesti laskeneet viimeisen kahden vuoden aikana.
– Lappilaisten yritysten henkilökunnan määrässä ei odoteta tapahtuvan olennaisia muutoksia. Osaavan työvoiman saatavuuden vaikeus heijastuu yritysten kasvuun.
– Lapissa viimeisen vuoden aikana lähes puolella yrityksistä on ollut tarve hakea ulkopuolista rahoitusta. Tärkein syy sille, että ei olla haettu tai saatu rahoitusta on kireät vakuusvaatimukset.
– Yhä useamman lappilaisyrittäjän suunnitelmissa on omistajanvaihdos. Seuraavan kahden vuoden aikana omistajanvaihdosta suunnittelee joka viidennes ja viiden vuoden kuluessa neljä kymmenestä yrittäjästä.
– Ilmastonmuutos otettu vakavasti Lapissa. Lapissa toimivat yritykset ovat toteuttaneet erilaisia ilmaston muutoksen vähentäviä toimenpiteitä muuta maata enemmän.

11.2.2020 julkaistun kevään 2020 pk-yritysbarometrin Lapin tulokset ja tiedote sekä linkit koko maan tuloksiin löytyvät koottuna Lapin luotsi sivustolta kohdasta Elinkeinojen näkymiä/Pk-yritysbarometri


Muita uutisia