Pk-yritysbarometri

Tälle sivulle on koottuna Pk-yritysbarometrin Lapin tuloksia. Kaksi kertaa vuodessa tehtävä Pk-yritysbarometri kuvaa pienten ja keskisuurten yritysten toimintaa ja taloudellista toimintaympäristöä sekä antaa suuntaviivoja talouden näkymistä yritysten omien arvioiden perusteella.

Lisätietoja


Lapin yrittäjät,
etunimi.sukunimi(at)yrittajat.fi
toimitusjohtaja Pirkka Salo,
p. 040 039 2139

Syksyn 2019 Pk-yritysbarometri - Lappi

Suhdanneodotukset laskussa – Lapissa palvelut ja teollisuus pitävät edelleen pintansa

Syksyn 2019 Pk-barometriin pohjaten Lapin mikro- ja pk-yritysten yleiset suhdannenäkymät noudattavat yleistä laskevaa suuntaa. Poikkeuksena ovat palvelujen ja teollisuuden toimialat, joissa suhdanneodotukset on viime kevään tasolla. Molemmilla toimialoilla yhdeksän kymmenestä yrityksestä edelleen arvioi suhdanteiden paranevan tai pysyvän ennallaan seuraavan vuoden aikana.

Työllistämisodotuksissa suhdanteita jyrkempi lasku
Pk-barometrin mukaan henkilökunnan määrän osalta suhdannenäkymät Lapissa ovat kokonaisuudessaan heikommat kuin keväällä, ja muutos on suurempi kuin koko maassa keskimäärin.

Kireät vakuusvaatimukset rahoituksen esteenä
Lapin yrityksistä 6 % kokee rahoituksen kehittämisen esteenä, käy ilmi tuoreesta Pk-barometristä. Tässä joukossa korostuu erityisesti kireät vakuusvaatimukset, jotka 29 % niistä, ketkä eivät ole saaneet tai hakeneet rahoitusta, kokee suurimmaksi esteeksi.

Syksyn 2019 Lapin Pk-yritysbarometrin tulokset

Mikä on Pk-yritysbarometri?

Suomen Yrittäjät, työ- ja elinkeinoministeriö ja Finnvera tekevät kahdesti vuodessa pienten ja keskisuurten yritysten toimintaa ja taloudellista toimintaympäristöä kartoittavan Pk-yritysbarometrin. Pk-yritysbarometriin haastatellaan noin 4 000 – 6 000 yrityksen edustajaa kaikilta päätoimialoilta. Kysely on edustava kokoluokittain, päätoimialoittain ja alueittain.

Barometri julkistetaan sekä valtakunnallisena että alueellisina raportteina, joissa tarkastellaan mm. pk-yritysten suhdanneodotuksia ja kehitystä, kasvua ja uusiutumista, kansainvälistymistä, kehittymistä sekä investointeja ja rahoitustilannetta. Valtakunnallisessa raportissa tuloksia käsitellään koko pk-sektorin näkökulmasta ja myös päätoimialoittain teollisuuteen, rakentamiseen, kauppaan ja palveluihin jaoteltuna. Alueraporteissa kehitystä verrataan kyseisen alueen yritysten ja koko maan välillä.

Aiheeseen liittyviä linkkejä